Maikkulan kartanossa kunnioitetaan kekriperinnettä ja toteutetaan lauantaina 28.10. talonpoikaiskulttuuriin pohjautuvat juhlat, joissa tarjoillaan perinneruokia sekä nautitaan kansanperinteestä kumpuavasta viihdeohjelmasta.
Kekrijuhla on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.
Kekrin aika on vanhassa maanviljelyskulttuurissa sadonkorjuun juhlaa. Kekrin aika on myös ollut palkollisten vuosisopimusten uusimisaikaa ja elinkeinovuoden taitteen juhla.
Kekrinä kenelläkään ei saanut olla nälkä: hyvä ruoka ja ilonpito olivat keskiössä. Kekrinä syötiin, leikittiin, laulettiin, pyörittiin piiriä ja kerrottiin tarinoita.
Oulun kekrijuhlan tähtenä on kekripukki, joka kerää perheet yhteisöllisen, perinteistä kumpuavan elämyksen äärelle. Kekripukin poltolla jätetään jäähyväiset vanhalle vuodelle.
Kekrijuhla on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa vuonna 2017.
Juhlan toteuttavat yhteistyössä Oulujoki-Seura ry, Pro Agria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Oulun kaupungin nuorten pajakeskuksen puutyöpaja, Maikkulan kartano ja tapahtumatuottaja Niina Jortikka.
Kekripukissa käytettävän puutavaran on lahjoittanut Stark Oulu.
Kaiken kansan Kekrijuhla 28.10.2017
Ohjelma:
klo 17.00-18.00 Kekripukin polttaminen
• Kaikille avoin ja ilmainen tapahtuma Maikkulan Kartanon perinnepihalla
• Avaus, johtaja Vesa Nuolioja, ProAgria Oulu
• Pelimannimusiikkia, lastenlauluja Jussi Haanpään yhtye sekä Teatteri Neliapilan pojat
• Mehua ja makkaraa myynnissä
• Liekeissä myös Rytmiryhmä Uh ja Ah!
klo 18.00 alkaen Kekrijuhla Liiteriravintolassa: illalliskortit ja ohjelma 50 euroa / henkilö
• Kansantanssia, musiikkia, laulua
• Kansantaideryhmä Polokkarit ja Nope-yhtye, Oulunsuun Nuorisoseura, johtajanaan Hanna Poikela
• Kekri-illallinen, illalliskorttien myynti Maikkulan kartanosta