• Etusivu
  • Uutiset
  • Ihmiset
  • Yritykset
  • Tapahtumat
  • Ykkösjuttu
  • Blogit
  • Yrityksille

mediaoulu.fi

Kaupunkilehti verkossa

You are here: Home / Ykkösjuttu / Perinteistä ruokaa ilman kommervenkkejä

Perinteistä ruokaa ilman kommervenkkejä

21.7.2017 - Niina Jokelainen

Petri Jarkko painottaa, ettei tuote ole pelkästään ruoka, vaan ensikohtaamisesta lähtien koko kokemus.

 

Astiat kilisevät kesäisenä aamupäivänä kotoisasti Isonkadun uudessa tulokkaassa, ravintola Rokassa. Ovet Valkean aukiolle ovat selällään ja työntekijä kantaa ulkoterassille uuden näköisiä mustia tuoleja. Lounasaika alkaa pian. Ennen sitä kaiken täytyy olla tiptop.

Viime tammikuussa alkoi remonttiurakka, kun kiinteistöstä loihdittiin kotimaista ruokaa tarjoava avara ravintola.

– Vappuna avasimme räntäsateella. Ihmisiä ei ollut ollenkaan, he menivät juoksujalkaa ohi, omistaja Petri Jarkko muistelee huvittuneena.

 

Hän tiesi, että avajaisten ajankohta lomakautta vasten olisi haastava. Pahin vihollinen on kesällä ollut sää -aurinkoisena ja lämpimänä päivänä ihmiset ovat Torinrannassa tai Nallikarissa. Ainoastaan lounasaikana ja iltaisin on säpinää. Sateella asiakkaat pysyttelevät kotona tai sisällä suojassa.

Rokassa ollaan kaikesta huolimatta luottavaisin mielin, sillä monta kertaa viikossa lounastavia kanta-asiakkaita on saatu jo jonkin verran. Uskon menestykseen täytyy ollakin vahva etenkin alussa, kun kassavirrat ovat olemattomat ja kustannukset korkealla.

– Ei paljoa auta ajatella, että ensi viikolla laitetaan mökki kiinni, yrittäjä tokaisee.

 

Alalle Jarkko päätyi puolivahingossa. Ravintoloissa tehtyjen hanttihommien oli tarkoitus olla vain välivaihe, kun hän ei päässyt yliopistoon lukemaan historiaa. Kaverin kannustamana hän yllättikin itsensä ammattikoulun leipuri-kondiittorin koulutuksesta. Tiskarin paikalta alkoi päästä yhä kiinnostavampiin töihin.

90-luvun loppupuolella Oulun jäähalliin perustettiin Kärppäklubi erityisesti yrityksien käyttöön. Nykyisessä lounasravintolassa käyvät kiekkoilijatkin syömässä ja Kärppien pelien aikana klubi toimii VIP-tilana.

Jarkko seisoskeli klubilla tiskin takana, kunnes kävi esimieskoulutuksen ja kohta jo jakeli käskyjä ravintolapäällikkönä. Jäähalliaikojen jälkeen hän pääsi Rukahoviin vuoropäälliköksi.

– Se oli sellainen retro 300-paikkainen tanssiravintola. Joka ilta soitti joku orkesteri. Nuorempi väki sanoi sitä humppahelvetiksi, hän virnistää.

Ravintolaan halutaan vielä sermejä, joilla erotetaan lounasalue illallispöydistä selkeämmin. Myös musiikilla ja valolla aiotaan luoda erilaisia tunnelmia.

Oman yrityksen suunnitteleminen alkoi viime syksynä. Oulusta ei ollut löytynyt mieluista työpaikkaa, eikä sesonkityö houkutellut enää. Ketjuliikkeet ovat Jarkon makuun kankeita muutoksiin, sillä muutokset tulisi toteuttaa kaikissa ketjun ravintoloissa.

– Olen kohtuullisen impulsiivinen sillä tavalla, että jos jokin asia selkeästi mättää, se korjataan heti.

Aluksi hän otti selvää, millaisia ravintoloita Oulussa jo oli ja kiersi syömässä erilaisissa paikoissa.

– Ensin ajatuksenani oli jenkkityyppinen, 60-70-luvun hampurilaispaikka, jossa on punaiset tuolit ja jukeboksi. Pihvit vain tirisisivät siellä.

Toteutus olisikin sitten ollut kallista lystiä, ja paras osaaminenkin oli kotimaisessa ruoassa.

 

Rokan ruoka on hänen mukaansa tavallista, sellaista, jota on monessakin paikassa. Ideana ei ollut keksiä mitään erikoista, sillä Rokka erottuu jo sillä, että se on rehellinen ruokaravintola. Sellaisia ei lähiympäristössä paljoa ole ja Valkeassakin Rosso on ainoa.

Erityinen myyntivaltti on kala. Suomalaiset pitävät lohesta ja valkeita kaloja taas ei osata oikein laittaa. Lähin kalaravintola on Tupoksessa, joten asiakkaat ovat ottaneet ruokalajin lämmöllä vastaan.

Jarkko on ilahtunut siitä, että ihmiset antavat suoraan palautetta ja kritiikkiäkin on annettu oikeista asioista. Rakentavaa palautetta otetaan mielellään vastaan.

 

Ravintola Rokka

  • Perheyritys
  • Jarkon lisäksi on 9 työntekijää, joista kaksi päätoimisia kokkeja
  • Ruoka on kokonaan itsetehtyä
  • Arkisin auki 11-22, pe-la 11-24 ja sunnuntaisin 12-22

 

 

Share

Filed Under: Ykkösjuttu, Yritykset Tagged With: lounas, Petri Jarkko, ravintola, ravintola Rokka, ruoka, uusi yritys, yrittäjä

Luetuimmat

  • Hermoradoille hoitoa lempein käsin
  • Ellinoora kirjoittaa itse laulunsa
  • Latukamera kertoo hiihtokelit
  • Pienen yrittäjän on oltava nokkela
  • Katso video: Kärpät A aloitti voitolla

Näitä suosittelemme

Saunalautalla vieraista tulee tuttuja

Sähköpyörätuolilla Oulusta Lissaboniin

Kevätideoita kotiin Stokkan Vintiltä

Galleria Harmaja asettui Pikisaareen

Asuntopolitiikka kaipaa ruotimista

Blogit

It-blogi: Perässä tullaan

Maailman ongelma ovat olleet varakkaat ihmiset ja heidän elintapansa. Mitä … Lue lisää...

Blogi: Kemikaaliton elämä alkaa vesipesusta

Havahduin heinäkuun puolella siihen, että olen elämäni aikana lätrännyt melko … Lue lisää...

Blogi: Luottamusta ja intoa harjoittelusta

  Olin henkisesti valmistautunut yksitoikkoiseen kesään ja … Lue lisää...

Kotoilublogi: Monikäyttöiset puujakkarat

  Kuusamossa asuessani kämppikselläni oli pihalla kaksi simppeliä … Lue lisää...

Tuomariblogi: Pelipäivänä

Olen lukenut ja kuullut pelaajien pelipäivästä. Näihin sisältyvät aamutreenit, … Lue lisää...

Tapahtumia

Huikeita näyttelyitä taidemuseossa 2018

Koko perheen joulupolku Hupisaarilla 

100-vuotisjuhla näkyy ja kuuluu

Vanhan ajan markkinat taas Oulunsalossa

Pohjoisen suurinvestoinnit tarvitsevat maarakennusvoimaa

Makuupussi mukaan ja yöksi kirkkoon

Kategoriat

  • Blogit
  • Ihmiset
  • Tapahtumat
  • Uutiset
  • Ykkösjuttu
  • Yleinen
  • Yritykset

Haku

Yhteystiedot

toimitus@mediaoulu.fi mirja@mediaoulu.fi hannele@mediaoulu.fi

Olemme myös

Twitterissä, Instagram ja Facebookissa

Tule mukaan tekemään verkkolehteä!

Voit olla mukana uuden verkkojulkaisun sisällön luomisessa. Lähetä kuva, video tai teksti haluamastasi aiheesta! Kerro mikä sinua kiinnostaa ja millaisia juttuja verkkolehdessä pitäisi olla! Anna palautetta!

· Copyright Mediaoulu 2015 ·