
Suuria kosketusnäyttöjä on käytössä esimerkiksi uudistetussa Pohjankartanon koulussa, Sampo Konttavaara kertoo.
Alppilassa toimivan Fair Sharen tiloissa pääsee näkemään vilaukselta tulevaisuuden toimistoa.
Runsaat kaksi vuotta sitten perustettu yritys keskittyy vuorovaikutteisen ja innostavan työskentely-ympäristön luomiseen uusimpia teknologisia laitteita hyödyntäen.
Nykyaikaan kuuluvat suuret kosketusnäytöt, langaton kuvansiirto ja ekologiset printterit.
-Tämä ekomonitoimilaite tulostaa sinisellä värillä. Tekstin voi tarvittaessa poistaa ja paperit voi käyttää uudelleen 10-20 kertaa. Paperi on uudelleen käytettävissä, vaikka joku vihastuksissaan heittäisi sen roskikseen rypistettynä, selvittää myyntineuvottelija Sampo Konttavaara.

Fair Sharen toimisto on Toshiba- ja CTOUCH-innovation center, jossa pääsee tutustumaan esimerkiksi suuren kosketusnäytön toimintaan, lupaavat Marius Timmer, Roope Oja ja Sampo Konttavaara.
Fair Sharen perustaja ja toimitusjohtaja Marius Timmer innostui teknologiasta jo pikkupoikana kotona Hollannissa. 10-vuotiaana hän koodasi isänsä tietokonetta mieleisekseen.
Nyt Timmer on keskittynyt uuden sukupolven toimistotekniikkaan. Keskeisiä ajatuksia ovat luovuus, innostavuus ja vuorovaikutteisuus.
– Uudet ratkaisut tehostavat toimintaa, pienentävät kuluja ja lisäävät yrityksen arvoa. Yritys voi kertoa tarinansa uuden teknologian avulla entistä monipuolisemmin, hän sanoo ja pyörittelee samalla kuvia ja videoita kosketusnäytöllä.
Timmer muutti Hollannista Suomeen kolme vuotta sitten. Ouluun hän päätyi monestakin syystä.
– Tulen maasta, jossa on paljon ihmisiä ja teknologiaa, mutta ei rauhaa. Täällä on rauhallista, ja Lappi on lähellä, tykkään Lapista. Oulu on hieno kaupunki, täällä tapahtuu kaikenlaista, hän selvittää.
Uuden sukupolven toimistoratkaisut veivät miehen mennessään ja sen seurauksena syntyi Fair Share. Timmerin ja Konttavaaran lisäksi joukkoon on otettu Roope Oja, joka keskittyy myyntiin.
– Kaksi vuotta sitten tuntui vielä, että olemme aikaamme edellä uusien ratkaisujen kanssa, mutta nyt kysyntä on lisääntynyt. Kosketusnäyttöjä käytetään yhä enemmän esimerkiksi opetuksessa, Konttavaara ja Oja kertovat.

Ekomonitoimilaite poistaa musteen paperista ja käyttää samaa paperia uudelleen ja uudelleen, näyttää Roope Oja.
Opetuspuolelta Timmer nostaa esimerkiksi vasta uusitun Pohjankartanon koulun Karjasillalla. Sinne on hankittu kosketusnäyttöjä ja langatonta kuvansiirtoa 27 luokkahuoneeseen.
– Pohjankartanon opettajat voivat käyttää vaikka kännyköitä opetuksessa. Langattoman kuvansiirron ansiosta kännykkä tulee näkyviin suurelle näytölle, jossa se toimii kosketuksella.
Uutta vuorovaikutteista työympäristöä käyttävät myös muun muassa Bittium, Oulun yliopisto ja Business Kitchen.
– Uudenlainen teknologia saattaa aluksi herättää pelkoa, mutta kun sitä pääsee kerran kokeilemaan, on vaikea siirtyä enää takaisin vanhaan työskentelymalliin, Timmer vakuuttaa.