• Etusivu
  • Uutiset
  • Ihmiset
  • Yritykset
  • Tapahtumat
  • Ykkösjuttu
  • Blogit
  • Yrityksille

mediaoulu.fi

Kaupunkilehti verkossa

You are here: Home / Uutiset / Oulun Serviisi satsaa luomuun

Oulun Serviisi satsaa luomuun

3.5.2016 - Mirja Rintala

Oulun Serviisi lisää luomutuotteiden käyttöä ravintoloissaan viikosta 19 alkaen.

Maanantaista 9.5. alkaen henkilöstöravintoloissa aletaan käyttää luomukahvia ja -pastaa. Nykyään henkilöstöravintoloissa tarjotaan jo luonnonmukaisia puurohiutaleita ja -suurimoita, hunajaa ja teetä.

Kouluissa, päiväkodeissa, hoivakodeissa ja terveysasemilla käytetään jo nyt luonnonmukaisia puurohiutaleita ja -suurimoita. Uutena tuotteena käyttöön otetaan nyt luomupasta.

 

Serviisin keittiöt ovat mukana ammattikeittiöille tarkoitetussa Portaat luomuun -ohjelmassa. Ohjelman tarkoituksena on lisätä luomutuotteiden käyttöä vähitellen ja kannustaa näin kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan.

– Jotta ohjelmaan pääsee mukaan, luomutuotteen täytyy olla keittiössä merkittävässä käytössä, tuoteasiantuntija Mira Raappana Oulun Serviisistä toteaa.

– Luomutuotteiden käytön lisääminen siten, etteivät kustannukset nouse, vaatii tarkkaa suunnittelua, Raappana kertoo.

– Myös luomutuotteiden saatavuus näin isossa organisaatiossa aiheuttaa välillä päänvaivaa. Siksikin käytön täytyy olla hyvin suunniteltua.

 

Portaat luomuun -ohjelman kautta ammattikeittiöt saavat apua luomutuotteiden käytön suunnitteluun ja mm. tietoa tuotteiden saatavuudesta ja ajankohtaisista asioista.

– Luomun käyttö ei sulje pois lähiruoan käyttöä. Serviisi tekee jatkossakin yhteistyötä lähialueen tuottajien kanssa, ja lähiruoan merkitys on meille suuri. Jos mahdollista, hankimme luomutuotteita läheltä, Raappana sanoo.

Portaat luomuun -ohjelman periaatteiden mukaisesti päiväkodit, hoivakodit, terveysasemat ja henkilöstöravintolat siirtyvät nyt portaalle 2 ja koulut portaalle 1.

Ohjelman ensimmäisellä portaalla olevissa keittiöissä käytetään vähintään yhtä ja toisella portaalla vähintään kahta merkittävää raaka-ainetta pysyvästi luomutuotteena.

Muita luomutuotteita käytetään mahdollisuuksien mukaan. Viitteellinen luomun käyttöprosentti on ensimmäisellä portaalla 1–10 % ja toisella portaalla 3–20 %.

 

Oulun Serviisi haluaa sitoutua kestävän kehityksen mukaiseen toimintaan. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaan julkisien sektorin ruokapalveluissa tarjottavasta ruoasta 20 % on luomua vuoteen 2020 mennessä.

– Prosenttiosuuden saavuttaminen on melko haasteellista siten, että kustannusnousu pysyy maltillisena ja kaikkien tuotteiden saatavuus varmistetaan Serviisin kokoiselle organisaatiolle, Raappana kertoo.

Oulun Serviisi on Oulun kaupungin liikelaitos, joka tuottaa julkisia ateria- ja puhtauspalveluita Oulun alueella. Portaat luomuun -ohjelmaa rahoittaa maa- ja metsätalousministeriö.

 

 

 

 

 

Share

Filed Under: Uutiset Tagged With: lähiruoka, luomuruoka, luomutuote, Mira Raappana, Oulun Serviisi, Portaat luomuun

Luetuimmat

  • Tenori ja musiikin moniottelija
  • Latukamera kertoo hiihtokelit
  • Kriisistä syntyi maalaisputiikki
  • Ruokahävikki menee hädänalaisille
  • Syöpä sai Pekan kävelemään Turusta Ouluun

Näitä suosittelemme

Saunalautalla vieraista tulee tuttuja

Sähköpyörätuolilla Oulusta Lissaboniin

Kevätideoita kotiin Stokkan Vintiltä

Galleria Harmaja asettui Pikisaareen

Asuntopolitiikka kaipaa ruotimista

Blogit

It-blogi: Perässä tullaan

Maailman ongelma ovat olleet varakkaat ihmiset ja heidän elintapansa. Mitä … Lue lisää...

Blogi: Kemikaaliton elämä alkaa vesipesusta

Havahduin heinäkuun puolella siihen, että olen elämäni aikana lätrännyt melko … Lue lisää...

Blogi: Luottamusta ja intoa harjoittelusta

  Olin henkisesti valmistautunut yksitoikkoiseen kesään ja … Lue lisää...

Kotoilublogi: Monikäyttöiset puujakkarat

  Kuusamossa asuessani kämppikselläni oli pihalla kaksi simppeliä … Lue lisää...

Tuomariblogi: Pelipäivänä

Olen lukenut ja kuullut pelaajien pelipäivästä. Näihin sisältyvät aamutreenit, … Lue lisää...

Tapahtumia

Huikeita näyttelyitä taidemuseossa 2018

Koko perheen joulupolku Hupisaarilla 

100-vuotisjuhla näkyy ja kuuluu

Vanhan ajan markkinat taas Oulunsalossa

Pohjoisen suurinvestoinnit tarvitsevat maarakennusvoimaa

Makuupussi mukaan ja yöksi kirkkoon

Kategoriat

  • Blogit
  • Ihmiset
  • Tapahtumat
  • Uutiset
  • Ykkösjuttu
  • Yleinen
  • Yritykset

Haku

Yhteystiedot

toimitus@mediaoulu.fi mirja@mediaoulu.fi hannele@mediaoulu.fi

Olemme myös

Twitterissä, Instagram ja Facebookissa

Tule mukaan tekemään verkkolehteä!

Voit olla mukana uuden verkkojulkaisun sisällön luomisessa. Lähetä kuva, video tai teksti haluamastasi aiheesta! Kerro mikä sinua kiinnostaa ja millaisia juttuja verkkolehdessä pitäisi olla! Anna palautetta!

· Copyright Mediaoulu 2015 ·