Mediaoulu testasi uuden Tullin Baarin hot dogin, jota myymäläpäällikkö Atro Erhamo kehuu Euroopan parhaaksi. Testaajien makunystyröitä hodari kutkutti ja tuote sai huimat kiitokset.
– Rehellisesti voisin sanoa, että tämä ei ole vain Euroopan, vaan maailman paras. Tämä voittaa kaikki muut sata-nolla. En pysty sanomaan, mikä osa tästä hodarista on parasta. Kokonaisuus vain on erittäin hyvä, myhäilee Robin Vasara-Hammare.
Timo Kainua pyyhkii suupieliään hodarin jäljiltä tyytyväisenä.
– Paras hodari, jonka koskaan olen syönyt. Majoneesi oli aivan erinomaista. Kokokin oli mainio, varsinkin kun sitä vertaa niihin mitä Oulusta yleensä saa. Maistui loistavalta.
Robin kiitteli niin ikään kokoa.
– On tämä niin reilun kokoinen, että riittää lounaaksikin. Tänne tulen toistekin.
Molemmat miehet kehuvat jenkkityylisen hodarin majoneesia, josta on saatavana useampi eri maku.
– Tuoreus maistuu majoneesissa ja tuntuu sämpylässä.
Robin on kokenut hot dogin asiantuntija. Vuosi sitten Ouluun muuttanut mies on kiertänyt maailmaa ja asunut muun muassa USAssa, Ruotsissa ja Norjassa. Näissä maissa hodarilla on kysyntää.
– Jotkut jenkkilässä saamani hodarit pääsevät aika lähelle tätä tuotetta. Ruotsalaiset ja etenkin norjalaiset ovat todellista hodarikansaa, ja näissä maissa tarjonta on aivan toista luokkaa kuin Suomessa. Norjassa tämä tuote olisi myyntimenestys, hän hihkaisee.
Timoon teki vaikutuksen myös Tullin Baarin ystävällinen ja asiantunteva palvelu.
Vaikka Tullin Baarin hodari ei olisikaan Euroopan paras, on se ainakin Oulun paikallisin, todellinen lähiruokatuote. 22-senttinen sämpylä tulee Huovisen leipomosta ja 25-senttinen ja 100-grammainen nakki Viskaalilta.
– Kun aloimme miettiä, mikä olisi meidän ruokatuotteemme ja miten voisimme sen avulla erottua, päädyimme hot dogiin, joka olisi kaikilta osin tuore. Tuoreuden takaa se, että raaka-aineet ovat läheltä, Erhamo kertoo.
Tullin Baarin muhkeaan hodariin kuuluu perustuotteen lisäksi majoneesi, kuivattu sipuli ja coleslaw-salaatti.
– Majoneesi ja salaatti tehdään omalla reseptilla. Reseptin pidämme visusti salassa. Sen verran siitä voi paljastaa, että sen on meille luonut huippukokki, Ernamo sanoo.
Makuelämys on toisenlainen kuin ketjujen hodaritarjonnassa on tottunut. Sämpylä rapsahtaa pehmeästi ja nakki napsahtaa mukavasti hampaissa.
Majoneesin ja salaatin maukas yhdistelmä viipyilee makunystyröissä vielä senkin jälkeen, kun ruokaelämys on ohi.
Uusi yrittäjä avasi Tullin Baarin reilu kuukausi sitten. Perinteisen ja oululaisten tunteman Limingantullin huoltoaseman baarin olemus ja perinteet haluttiin säilyttää, vaikka ST1-bensanmyynti ei enää millään lailla kuulu uudelle yrittäjälle.
– Nimikin valikoitui historiasta, tällä paikalla on aina puhekielessä ollut nimiä, jotka viittaavat perinteiseen huoltsikan kahvioon.
Atro Ernamo on niin tyytyväinen muutamia vuosia tuotekehitetyn, mutta nyt viimeisen päälle valmiiseen delin ruokatuotteeseen, että hän antaa hodarille sataprosenttisen tyytyväisyystakuun.
Jos maku ei miellytä, rahansa saa takaisin.
– Palautetta ei ole vielä kertynyt paljon, ei varsinkaan kielteistä palautetta. Mutta kyllä tätä kehtaa parhaana mainostaa, on se vaan niin hyvää, myymäläpäällikkö hehkuttaa vielä kerran.
Tullin Baarin hodari maksaa 4,90 euroa.